Kinderen en vrijwilligers ruimen zwerfafval op

Wethouder Heidi den Hartigh gaf vandaag, vrijdag 22 maart, het startsein voor de gemeentelijke schoonmaakdag bij CBS De Wegwijzer in Wolvega. Zo’n 470 kinderen en vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen om Weststellingwerf nog schoner te maken.

8 basisscholen en 1 school voor voortgezet onderwijs deden mee aan de actie. Ze ruimden zwerfafval in de omgeving van hun school op. Inwoners uit Blesdijke, Langelille en Nijtrijne deden via hun plaatselijk belang mee aan de schoonmaakdag. Daarnaast zetten leden van Scouting Weststellingwerf zich in om zwerfafval op te ruimen. De gemeente zorgt ervoor dat al het ingezamelde afval vandaag nog wordt afgevoerd.

Afval hergebruiken als grondstof
De schoonmaakdag is een jaarlijkse actie van de gemeente. ‘‘Vandaag was de 21ste editie. Ieder jaar wordt er veel zwerfafval opgeruimd. Zo werden vorig jaar maar liefst 100 afvalzakken gevuld. Dat zijn ongeveer volle 15 grijze minicontainers. Ik ben blij dat zoveel kinderen en inwoners zich hiervoor inzetten. Zwerfafval is heel slecht voor de natuur, mens en dier. Door afval in de juiste afvalbak te gooien, kan het worden hergebruikt als grondstof’’, vertelt wethouder Heidi den Hartigh.

FOTO “Leerlingen CBS De Wegwijzer ruimen afval opis gemaakt door Lenus van der Broek.
FOTO “Wethouder Heidi den Hartigh helpt met opruimen gemeentelijke schoonmaakdag” is gemaakt door Bertus Zijlstra.

Dit vind je misschien ook leuk...