Centraal Lokaal 18 februari 2024

We gaan praten met Jaco van der Wal van Bewindvoering Wolvega. Over problematische schulden en hoe je daar ook weer van af kunt komen.
Edith Mulder schreef een boek over wat er gebeurt als je wordt geconfronteerd met borstkanker. Ze heeft het aan den lijve ondervonden en wil graag haar ervaringen delen met anderen.
Touwtrekvereniging De Watermannen zijn onlangs in Zweden geweest en komen in de studio vertellen over die ervaring (onder voorbehoud).

De veiligheid in het buitengebied komt steeds meer onder druk te staan. Criminelen zien daar kansen voor de productie of opslag van drugs. In het zuidoosten van de provincie komen ze nu in actie. De gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf willen in samenwerking met onder andere de politie en boerenorganisaties proberen om ondernemers voor te bereiden op mogelijke criminaliteit. Er mist alleen vertrouwen bij de boeren, zo zegt Gaby de Ruiter, vertrouwenspersoon bij LTO Noord. De Ruiter is aanspreekpunt voor boeren of andere mensen die in het buitengebied wonen of werken. Zij wil zondag via de telefoon graag daar mee over vertellen.

Voorts hebben we twee voetbalwedstrijden (inhaalprogramma):
Oldeholtpade – HOVC (Jan de Boer).
Olyphia – FC Oldemarkt (Christina Lem).

Techniek: Jeroen; catering: Hennie; presentatie: Jan K


Dit vind je misschien ook leuk...