Centraal Lokaal 17 maart 2024

Vanaf 13:00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Aanstaande zaterdag is in het Buurthuus van Noordwolde een opmerkelijke filmvoorstelling. Dan wordt de documentaire Oorlog vanaf Zolder gedraaid, gewijd aan de in 1930 in Noordwolde geboren aannemer Roelof Schulting. De film is gemaakt door cineast Jasper van Leeningen, kleinzoon van Roelof Schulting. Met hem praten we over de totstandkoming van deze bijzondere  film.

Jens Veldhuizen uit Wolvega is voorleeskampioen van de gemeente Weststellingwerf. Op 9 april strijdt de 12-jarige Jens in De Skâns in Gorredijk om het provinciaal kampioenschap. En vanmiddag zit hij bij ons in de studio om te vertellen hoe leuk lezen is. En voorlezen nog veel leuker.

In de studio ook Sjoukje Held van de Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (OSW) en Elisa Coppoolse van Alliade. Alliade is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking, ouderen, jeugd, werk en dagbesteding, en maatschappelijke ondersteuning helpt. Op dinsdag 26 maart komt theatergroep Theater aan de Lijn uit Deventer naar Wolvega. Theater aan de Lijn heeft zich gespecialiseerd in dementie. Sjoukje Held en Elisa Coppoolse geven nadere informatie over de voorstelling.

En Fred Hoekstra blikt vooruit op een bijzondere cabaretvoorstelling in het Buurthuus in Noordwolde.

Tussen 14:00 en 16:00 uur zijn we live bij de voetbalwedstrijden:
De Blesse – Renado (Miranda Bakker)
Steenwijkerwold – Erica (Egbert Vink)
Drachten – Olyphia (Christina Lem)
Oldeholtpade – Musselkanaal (Jan de Boer)

Techniek Jacob Boersma, presentatie Evert de Jong en catering Hennie Kleinstra.

Dit vind je misschien ook leuk...