* Heb je een aktiviteit die je graag wilt delen met de bezoekers van deze website, stuur dan een berichtje met alle benodigde informatie naar info@radiocentraal.com en mogelijk plaatsen we het op de site.

* Gezien de huidige onzekere situatie m.b.t. de "coronamaatregelen" vanuit het kabinet wordt deze pagina tijdelijk niet ge-update

* Gouden Happy Stone speurtocht

dagelijks

Regio - Overal in Friesland liggen Gouden Happy Stones verstopt. Ga op zoek en neem een opgeladen telefoon met gps en internet mee. Maak kans op een picknick voor het hele gezin. Informatie: www.doejemee.nl/happystones

* Kabouterpad in het Drents-Friese Wold

dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Appelscha - Wist je dat er in het Drents-Friese Wold kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Wandel het kabouterpad en kijk eens goed om je heen! Deze wandeling is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar en hun ouders en grootouders. 

Locatie: Buitencentrum DFW, meer info: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

* Het vernieuwde Paddenpad in het Drents-Friese Wold is weer open!

dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Appelscha - Het afgelopen jaar is bij Buitencentrum Drents-Friese Wold achter de schermen hard gewerkt om het Paddenpad van prachtige nieuwe beelden te voorzien. Vanaf nu kun je het Paddenpad weer lopen en genieten van de spannende paadjes dwars door het bos, waar van alles te ontdekken valt. Vergeet niet om goed te kijken in het ven en langs de oevers. Spelenderwijs ontdek je hoe padden zich ontwikkelen, van jong naar oud. Het Paddenpad is al jarenlang een populaire route voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Ook veel schoolgroepen kennen het pad inmiddels. Haal het vernieuwde opdrachtenboekje en de rugtas met materialen bij de balie van het Buitencentrum en ga lekker de afwisselende natuur in. We zijn benieuwd wat je onderweg allemaal tegenkomt. We rekenen op ieders begrip en medewerking. U bent van harte welkom.

Locatie: Buitencentrum DFW, meer info: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

* Binnen- en buitenspeeltuin en Maisdoolhof D’Elf Ieken

dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Elsloo - Speeltuinen geschikt voor kinderen van 1-12 jaar. Sokken bij binnen spelen verplicht. Het Maïsdoolhof is open van half juli-half oktober en is een wandeltocht door het maïs waarbij vragen kunnen worden beantwoord. Halverwege is een uitkijktoren. Reservering ter plaatse Informatie: www.elf-ieken.nl

Lokatie: Bûtenweg 6, Elsloo

Entree: speeltuinen (1t/m 12 jr) : € 4.50  maisdoolhof: € 6.00 (in combinatie met entree speeltuinen) volw. € 2.00

Meer info: www.elf-ieken.nl

* Touchtafel voor Buitencentrum Drents-Friese Wold

dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Appelscha - In het Buitencentrum Drents-Friese Wold staat sinds kort een prachtige nieuwe touchtafel te pronken. Een touchtafel is een grote interactieve digitale tafel, die informatief en educatief is en vooral ook heel leuk is.  Door het scherm eenvoudig aan te raken kun je diverse foto’s en filmpjes bekijken van vogels, zoogdieren, vlinders, bomen, paddenstoelen, planten, enz. die voorkomen in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er wordt ook met teksten informatie over gegeven. Daarnaast zijn er diverse spelletjes op te doen, met ook weer foto’s van dieren en planten uit ons gebied. Het team van het Buitencentrum is druk bezig geweest om de tafel te vullen met beeld- en geluidmateriaal en informatieve teksten; in de loop van de tijd kan er steeds nieuwe informatie toegevoegd worden. De touchtafel is een geweldige aanwinst voor het Buitencentrum en kon worden aangeschaft dankzij een subsidie van de provincie Drenthe.

* Boswachterslab Drents-Friese Wold

29 december van 13.30 tot 15.30 uur

Appelscha - Kom naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold en leer van alles over de natuur. Iedere middag hebben we een nieuw thema.

Vogels in de winter - 29 december 2021

In dit Boswachterslab draait het om vogels in de winter. We gaan eerst lekker naar buiten op zoek naar de vogels die hier overwinteren. Om ze te helpen de winter goed door te komen gaan we voederbollen en pindaslingers maken. Help je mee?

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold ( toegankelijk kinderen met een fysieke beperking)

Datum: 29 december

Aanvang: 13.30 uur

Deelname: € 5,- (begeleiding door volwassene verplicht, wel gratis)

Meer info en reserveringen: www.staatsbosbeheer.nl

Kijk voor meer  activiteiten op:   Vanplan.nl  of  Zuidoostfriesland.nl  

N.B. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Voor exacte informatie over openingstijden en/of toegansprijzen verwijzen wij naar de website van de betreffende locatie.