* Hier vind je een overzicht van de Filmhuisagenda's in de regio. 

CORPUS CHRISTI | JAN KOMASA

di 28 sep | 20:15 uur Vestzaktheater | De Meenthe, Steenwijk € 9.50

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Maar vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfverzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter. Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op IFFR. 

Locatie: Vestzaktheater, De Meenthe, Steenwijk 

Datum: 28 september

Aanvang: 20.15 uur 

Entree: € 9.50

Meer info: www.demeenthe.nl

DE VOGELWACHTER | TREES ANNA

vr 1 okt | 20:00 uur Filmhuis | Buurthuus, Noordwolde € 7.50

Een oude man werkt al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels midden op de oceaan. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkig bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde. Dat De Vogelwachter ondanks vrij grote gebaren uitstekend werkt, en uiteindelijk zelfs ontroert, is grotendeels te danken aan de enige hoofdrolspeler Freek de Jonge. En het boeit nog ook, mede dankzij het goed gedoseerde spel en de prachtige natuuropnamen.

Locatie: Filmhuis, Buurthuus, Noordwolde

Datum 1 oktober

Aanvang: 20.00 uur 

Entree: € 7.50 

Meer info: www.filmhuisnoordwolde.nl

* LES PLUS BELLES ANNEES D'UNE VIE | CLAUDE LELOUCH

di 05 okt| 20:15 uur Vestzaktheater | De Meenthe, Steenwijk € 9.50

In 1966 maakt Claude LeLouch de iconische film 'Un homme et une femme', een liefdesgeschiedenis tussen Jean-Louis en Anne, waarmee hij destijds twee Oscars won. 53 jaar later maakt Lelouch (82) met dezelfde acteurs (Trintignant is 89, Aimée is 88) de vervolgfilm “Les plus belles années d’une vie’. In deze film zien de twee ex-geliefden elkaar terug en gaat hun verhaal verder waar het stopte, vijftig jaar eerder. Lelouch laat het verstrijken van de tijd goed zien doordat hij fragmenten uit de eerste film laat zien.

Locatie: Vestzaktheater, De Meenthe, Steenwijk 

Datum: 5 oktober

Aanvang: 20.15 uur 

Entree: € 9.50

Meer info: www.demeenthe.nl

MADRE | RODRIGO SOROGOYEN

za 9 okt | 20:00 uur Filmwerf | Hotel de Zon, Oosterwolde € 7.-

Gescheiden moeder Elena krijgt een verontrustend telefoontje van haar zesjarige zoontje Iván. Hij is bij de Frans-Spaanse kust zijn vader kwijtgeraakt en dwaalt nu radeloos over een verlaten strand. Dan wordt de verbinding verbroken. Iván ziet ze niet meer terug. Tien jaar later ontmoet Elena bij een bezoek aan het bewuste strand een tiener. Denkt ze daarin haar zoon te herkennen? Intelligent geconstrueerde psychologische thriller.

Locatie: Filmwerf, Hotel de Zon, Oosterwolde

Datum 9 oktober

Aanvang: 20.00 uur 

Entree: € 7.- (t/m 17 jr € 5.-)

Meer info: www.kunstwerf.com

* PAPICHA | MOUNIA MEDDOUR

di 12 okt| 20:15 uur Vestzaktheater | De Meenthe, Steenwijk € 9.50

Papicha speelt zich af tijdens de Algerijnse Burgeroorlog, toen seculiere verworvenheden als onderwijs en vrije kledingkeuze op het spel stonden. Islamitische fundamentalisten streefden naar een islamitische staat, en schuwden niet extreem geweld te gebruiken. Je zou verwachten dat Nedjma binnen deze context in navolging van vele lotgenoten het hazenpad zou kiezen door bijvoorbeeld te emigreren naar Frankrijk of Canada. Maar filmmaker Mounia Meddour voert in haar speelfilmdebuut een vastberaden hoofdpersoon op, die koste wat kost een modeshow zal houden, met sexy outfits gemaakt van de haik: een traditioneel wit gewaad uit het Maghrebgebied. De film werd uiteindelijk niet vertoond in Algerije – de autoriteiten staken er een stokje voor, zonder enige uitleg – tekenend voor het politieke klimaat aldaar. Papicha werd in Frankrijk daarentegen de meest succesvolle Afrikaanse film geregisseerd door een vrouw.

Locatie: Vestzaktheater, De Meenthe, Steenwijk 

Datum: 12 oktober

Aanvang: 20.15 uur 

Entree: € 9.50

Meer info: www.demeenthe.nl

MJÓLK | GRÍMUR HÁKONARSON

vr 15 okt | 20:00 uur Filmhuis | Buurthuus, Noordwolde € 7.50

IJslandse droogkomische dramafilm van Grímur Hákonarson (RAMS). Inga is een nuchtere veeboerin die na de plotselinge dood van haar man besluit de strijd aan te gaan met de corrupte leiders van de lokale zuivelcoöperatie. Uitgestrekte kale vlakten zijn het decor van deze IJslandse versie van David tegen Goliat, over een ‘plattelandsmaffia’ die boeren in een wurggreep houdt. De film duurt anderhalf uur.

Locatie: Filmhuis, Buurthuus, Noordwolde

Datum 15 oktober

Aanvang: 20.00 uur 

Entree: € 7.50 

Meer info: www.filmhuisnoordwolde.nl

N.B. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Voor exacte informatie over openingstijden en/of toegansprijzen verwijzen wij naar de website van de betreffende locatie.