Zomeravondwandeling Hoekenbrink

Op donderdag 3 augustus doet de zomertoer van Staatsbosbeheer weer een nieuw gebied aan, de Hoekenbrink bij Wateren. In de zomervakantie organiseert Staatsbosbeheer elke donderdagavond een zomerwandeling, afwisselend rondom de Bosberg in Appelscha, het Aekingerzand in Elsloo en de Hoekenbrink bij Wateren. In augustus wordt tweemaal de Hoekenbrink bezocht, waar in deze periode van het jaar de heide prachtig in bloei komt. Naast deze wandeling op 3 augustus kun je ook op 24 augustus meewandelen. In verband met de invallende schemering start de wandeling dan wel een half uurtje eerder.

De Hoekenbrink is prachtig, gevarieerd natuurgebied in het zuidelijk deel van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Op een relatief klein oppervlak vind je bos, heide, zandverstuiving en moeras. De excursie begint en eindigt op de parkeerplaats Hoekenbrink langs de Bosweg tussen Diever en Wateren.  Van de markante eik aan het begin van de wandeling wordt aangenomen dat deze boom ooit dienst deed als wegwijzer.

Net als bij het Aekingerzand zijn de zandduintjes in het gebied ooit ontstaan door overbegrazing van schapen. De wind kreeg vat op het zand en zo ontstonden de duinen.

Ga mee met deze prachtige wandeling en geef je op via onze website.

Datum: donderdag 3 augustus en donderdag 24 augustus

Tijd: 19.30 – 21.30 uur/19.00-21.00 uur

Start: Parkeerplaats Hoekenbrink, Bosweg Wateren.

kosten: € 8,50, kind t/m 12 jaar € 5,00   

Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/avondhoekenbrink

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...