Workshop fotografie

Natuurbeleving door de lens

Op zondag 17 september kun je bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha deelnemen aan een workshop fotografie. Deze workshop is zeer geschikt voor beginners en je hoeft dan ook niet te beschikken over een uitgebreide camera. De meeste smartphones beschikken tegenwoordig namelijk over uitstekende camera’s, waar je de natuur mee kunt vastleggen.

De ervaren fotografen die deze workshop begeleiden zullen de deelnemers uitdagen om vooral heel goed te leren kijken. Verander bijvoorbeeld eens van perspectief en je ontdekt een heel andere wereld.

Presentatie en veel oefenen

Er wordt gestart met een presentatie waar uitleg wordt gegeven over cameratechniek en over enkele basisregels zoals “de regel van derden”. Na de koffie/thee is het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Het Drents-Friese Wold is namelijk een grote speeltuin voor fotografen. Je kunt er de ruimte op zoeken, maar ook de natuur van heel dichtbij bekijken. Het hebben van plezier in fotograferen staat voorop!

Na afloop van de workshop ontvangen de deelnemers de presentatie per mail, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt nalezen en verder oefenen.

Beleefweek 

Van 15 tot en met 22 september vindt voor de derde keer de Beleefweek plaats in de Drents-Friese grensstreek. Het wordt een afwisselende week vol met verhalen en excursies over landschap, natuur en cultuur. Verschillende gastheren uit dit gebied organiseren samen met de natuurorganisaties diverse activiteiten met als thema “natuurlijk gastvrij”.

In het Drents-Friese Wold organiseert Staatsbosbeheer ook nog een nazomerwandeling op zaterdag 16 september en is er extra aandacht voor het kabouterpad.

Informatie:

Datum: Zondag 17 september

Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 17,50 (incl. koffie/thee)

Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/fotografieDFW

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...