Winterwandeling Bosberg

Wandel op zondag 25 februari mee met de Winterwandeling rond de Bosberg. Samen met de natuurgids van Staatsbosbeheer loop je door één van de oudste bosgebieden in het Drents-Friese Wold.
De bomen werden hier begin vorige eeuw aangeplant om het stuivende zand te beteugelen dat het dorp Appelscha dreigde onder te stuiven. De toen als pioniers aangeplante dennenbomen staan er nu nog steeds en zijn uitgegroeid tot ware woudreuzen.
Ook het hier en daar glooiende landschap door de onderliggende stuifduinen geeft een aparte sfeer. De gids heeft veel boeiende informatie over de historie van het gebied en de planten en dieren die hier leven.

Bovenop de Bosberg, toch al het hoogste punt van Friesland, staat een prachtig vormgegeven uitkijktoren in de vorm een dennenstam. Je hebt vanaf deze toren een prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving en kunt bij helder weer zelfs de stad Leeuwarden zien liggen! Aansluitend aan de winterwandeling kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen als je durft! Kaartjes zijn aan de voet van de toren te koop.

Informatie in het kort:
Datum: zondag 25 februari 2024
Tijd: 13.30-15.30 uur
Start: TIP Appelscha, Boerestreek 23 8426 BN Appelscha
Kosten: €7,50, onder 12 jaar €5,00
Aanmelden noodzakelijk:  https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/seizoenswandeling-bosberg

Dit vind je misschien ook leuk...