Wildplukwandeling in het Drents-Friese Wold

Het buffet is geopend! Op zaterdag 10 juni kun je onder leiding van ervaren wildplukkers leren welke planten je kunt plukken om zelf een heerlijk maaltje bij elkaar te sprokkelen. Want waar een ander vooral onkruid ziet, zien florakenners Tim en Leah vooral ingrediënten voor hun gerechten. Zij brengen deze kennis graag over, zodat de deelnemers die planten voortaan niet meer in de groenbak laten verdwijnen, maar in de soep of in de pesto!

Bij deze excursie wordt samengewerkt met In het Wilde Weg, een onderneming die o.a. een jaaropleiding eetbare wilde planten aanbiedt. Gidsen Tim Horneman en Leah Groeneweg zijn ware florakenners en weten niet alleen welke planten eetbaar zijn, maar kunnen vaak ook nog een geneeskrachtige toepassing oplepelen. Ben je wat gespannen en word je van het wandelen niet rustig, dan kun je bijvoorbeeld even samen op zoek naar valeriaan. Tijdens deze excursie kun je kennismaken met wildplukken, even letterlijk proeven van de kennis over natuur die al generaties wordt doorgegeven.

De wandeling is inclusief een kopje sparrenthee en een wildplukversnapering.

Champignonbakje vol

Wildplukken valt eigenlijk onder stroperij, wat betekent dat het meenemen van planten volgens de wet verboden is. Natuurorganisaties hebben echter afgesproken dat een kleine hoeveelheid die in een champignonbakje past, mag worden meegenomen voor eigen gebruik. Pluk als een indiaan, zodat er ook voldoende overblijft voor de dieren in het bos die er van leven, of er hun eitjes op leggen.

Informatie:

Datum: zaterdag 10 juni

Tijd: 10.30 – 12.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 24,50

Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/wildplukwandeling-drents-friese-wold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...