Wildplukwandeling in het Drents-Friese Wold

Op woensdag 6 september organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met In het Wilde weg een wildplukexcursie voor beginners. 

Waar een ander vooral onkruid ziet, zien florakenners en ervaren wildplukkers Leah en Tim vooral ingrediënten voor hun gerechten. Zij brengen hun kennis over wilde en eetbare planten graag over, zodat de deelnemers die planten voortaan niet meer in de groenbak laten verdwijnen, maar in een smakelijke soep of pesto verwerken.

Tijdens deze excursie kun je kennismaken met wildplukken, even letterlijk proeven van de kennis over natuur die al generaties wordt doorgegeven. Je leert hoe en wat je plukt, met respect voor de natuur en hoe je deze kruiden en planten kunt gebruiken in je maaltijd. 

Na afloop van de wandeling geniet je van een kopje sparrenthee en proef je een wildplukversnapering. 

Je krijgt per mail ook nog een overzicht van de belangrijkste planten en een aantal wildplukrecepten toegestuurd, zodat je thuis ook aan de slag kunt.

Champignonbakje vol

Wildplukken valt eigenlijk onder stroperij, wat betekent dat het meenemen van planten volgens de wet verboden is. Natuurorganisaties hebben echter afgesproken dat een kleine hoeveelheid die in een champignonbakje past, mag worden meegenomen voor eigen gebruik. Pluk als een indiaan, zodat er ook voldoende overblijft voor de dieren in het bos die er van leven, of er hun eitjes op leggen.

Informatie:

Datum: woensdag 6 september

Tijd: 13.30-15.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 24,50

Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/wildplukwandeling-drents-friese-wold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...