Wildplukwandeling 23 februari

Op vrijdag 23 februari organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met In het Wilde weg een wildplukexcursie voor beginners.

Waar een ander vooral onkruid ziet, zien florakenners en ervaren wildplukkers Leah en Tim vooral ingrediënten voor hun gerechten. Zij brengen hun kennis over wilde en eetbare planten graag over, zodat de deelnemers die planten voortaan niet meer in de groenbak laten verdwijnen, maar in een smakelijke soep of pesto verwerken.

Tijdens deze excursie kun je kennismaken met wildplukken, even letterlijk proeven van de kennis over natuur die al generaties wordt doorgegeven. Je leert hoe en wat je plukt, met respect voor de natuur en hoe je deze kruiden en planten kunt gebruiken in je maaltijd.

Je krijgt per mail ook nog een overzicht van de belangrijkste planten en een aantal wildplukrecepten toegestuurd, zodat je thuis ook aan de slag kunt.

Ook in de winter kun je verrassend veel eetbare wilde planten vinden. De wortels van het geel nagelkruid zijn bijvoorbeeld een heerlijk kruidige specerij. Zet een verfrissende thee van de takjes van de douglasspar en ontdek dat het bos, het veld en ook jouw achtertuin een wereld vol wildplukverrassingen is.

Na afloop van de excursie geniet je van een kleine en gezonde wildplukproeverij  en een warm kruidendrankje.

Informatie:
Datum: vrijdag 23 februari
Tijd: 10.30-12.30 uur
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.
Kosten: € 24,50

Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/wildplukwandeling-drents-friese-wold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...