Wild op woensdag

In de herfstvakantie gaan we vanuit het Buitencentrum in Appelscha weer op avontuur in de wilde natuur van het Drents-Friese Wold. Samen met de gids ontdek je tijdens deze gezinstocht of je vaardigheden hebt om te kunnen overleven in de wildernis en hoe sommige dieren dat doen.

Herfst in het Wold

In de herfst bereiden veel dieren zich voor op de komende winter. Hoewel deze in de afgelopen jaren niet zo heel streng waren, weet je natuurlijk nooit zeker of er wel voldoende eten te vinden is. Daarom zijn er verschillende dieren die een voorraadje verstoppen. Waar zou jij je eten verstoppen? En hoe onthoud je waar je je lekkers hebt verstopt?  Leef je in en voel je een eekhoorn of gaai.

Kennis van vroeger

Vroeger was het heel gewoon om te leven in de natuur en de mensen herkenden de diersporen en wisten welke planten eetbaar waren. Tijdens deze middag leren we op een speelse manier om ons thuis te voelen in de natuur. Je ervaart dat je ook zonder moderne middelen je prima kunt redden. 

Informatie:

Datum: woensdag 18 en 25 oktober

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 5,–, kind t/m 12 jaar € 5,–
Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/wildopwoensdag

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold of www.facebook.com/staatsbosbeheerdrentsfriesewold

Dit vind je misschien ook leuk...