Werkgroep Friese Waterlinie organiseert fietstocht met als thema ‘Schansen met een verhaal’

De werkgroep Friese Waterlinie organiseert op 29 juli a.s. een fietstocht langs een gedeelte van de voormalige Friese Waterlinie. Bij voldoende deelname (minimaal 12 personen) wordt er om 10.00 uur gestart bij de Bibliotheek vanWolvega. De tocht gaat langs De Scheene, de Kuunder(Tsjonger) en De Lende. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de voormalige schans Slijkenburg en de Blessebrugschans.

Tijdens de fietstocht wordt er door de begeleider Karst A. Berkenbosch verteld over het ontstaan van de Friese Waterlinie en de gevolgen die het heeft gehad. Maar ook het landschap en de cultuurhistorische elementen daarin komen tijdens de fietstocht aan bod. 

Onderweg wordt er tweemaal koffie/thee aangeboden en een lunchpakket. De tocht is ongeveer 45 km lang en kost alles inclusief 15 euro. Opgave vooraf is noodzakelijk i.v.m. de consumpties en om zicht te houden op het aantal deelnemers. Het maximumaantal is namelijk gesteld op 30 personen. Inschrijven kan tot 25 juli bij info@friesewaterlinie.nl

Voor verdere informatie zie: https://www.friesewaterlinie.nl/schansen-met-verhaal-fiets/

Dit vind je misschien ook leuk...