Waterdiertjes vangen en flower pounding in de zomervakantie

Het is zomer en dat is goed te zien in Nationaal Park Dwingelderveld. Jonge vogels steken hun kop uit de nesten, bijen zoemen volop en de vlinders laten hun fladderkunsten zien. In de zomervakantie zijn er dagelijks activiteiten voor jong en oud bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen om de natuur te ontdekken. Er zijn excursies waarbij reeën worden gespot, diersporen worden gevonden of waarbij deelnemers gewoon genieten van de kleurrijke heide. Kinderen ontdekken tijdens de OERRR dagen van alles over schapen, waterdiertjes, bloemen en modder. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is nodig en kan op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld

Waterdiertjes vangen

In het ven bij bezoekerscentrum Dwingelderveld leven allerlei waterdiertjes. Van grote rovers tot kleine kriebelbeestjes. Tijdens de vrijdagmiddagactiviteit waterdiertjes vangen ontdekken kinderen het onderwaterleven met schepnetjes en loeppotjes. Vrijwilligers van Natuurmonumenten helpen de diertjes op naam te brengen.

Flower Pounding

Bloemen, wie wordt er niet vrolijk van? Tijdens de kinderactiviteit Flower Pounding op OERRR bloemetjesdag maken kinderen een Flowerpower zweetband. Met mooi gekleurde grassen en bloemen maken ze een indrukwekkende afdruk op een zweetband die uiteraard na afloop mee naar huis genomen wordt. 

In de kar door bos en heide

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag vertrekt een huifkar getrokken door twee paarden vanaf het bezoekerscentrum. Op dinsdagen en donderdagen bezoekt de gids de essen van Ruinen en de Anserdennen en op woensdag gaat de tocht over de heide richting de grafheuvels bij Lhee. Daar bezoek de gids onder andere het Smitsveen met indrukwekkende jeneverbesstruwelen. Een leuke en leerzame excursie voor het hele gezin en ook geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van Natuurmonumenten. 

Dit vind je misschien ook leuk...