Wat hoor ik daar in het park Rams Woerthe?

Ga mee vogels kijken op zaterdag 13 mei 2023.

Van 6 tot en met 14 mei is het weer Nationale Vogelweek! Ditinitiatief van Vogelbescherming Nederland in samenwerking met vele vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisatiesbiedt natuurliefhebbers de mogelijkheid om op vogelexcursie te gaan. Door het hele land worden vogelexcursies georganiseerd.

Ook in Steenwijk is er dit jaar een gratis vogelexcursie. Op zaterdag 13 mei 2023 organiseert KNNV “De Noordwesthoek” samen met IVN Noordwest Overijssel in Park Rams Woerthe een vroege vogelzangexcursie. Deze excursie is ook geschikt voor beginners. 

De ervaren vogelaars Henk Bergsma en Piet Hein Klip staan stil bij het herkennen van de verschillende vogels.

Hoe herken je een zwartkop of een tjiftjaf? Dat melodieuze liedje is dat van een roodborst of van de winterkoning? Ontdek de vele verschillende soorten mezen die in het park leven. Het geheim om vogels te leren herkennen, is vooral veel doen, samen met ervaren vogelaars. 

Neem je verrekijker mee en laat je verrassen. 

Datum: Zaterdag 13 mei 2022

Tijd: Start om 07.00 uur bij de hoofdingang van Park Rams Woerthe, Gasthuislaan 2, Steenwijk. De excursie duurt tot ongeveer 9:30 uur. 

Deelname: Gratis voor iedereen, ook voor niet-leden.

Informatie: Piet Hein Klip, telefoon 0521-513766 of Henk Bergsma, telefoon 0521 514097 of kijk op de website: www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.

Pimpelmees, fotograaf Henk Bergsma

Dit vind je misschien ook leuk...