Vrijwilligerspunt en Linde College houden 10 september een vrijwilligersmarkt in Wolvega

Foto: Nadine de Ruiter

Op zaterdag 10 september organiseert het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf samen met het Linde College een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega. Alle inwoners en scholieren kunnen hier van 10.00 tot 12.30 uur op zoek naar vrijwilligerswerk of een burgerschapsstage.

Vind vrijwilligerswerk of een stageplek

Coördinator Mirjam Kooman van het Vrijwilligerspunt: “Organisaties krijgen een mooie kans om zich te presenteren. Ze kunnen hier zowel stageplaatsen aanbieden, als vrijwilligers werven. Voor inwoners en leerlingen is deze markt een geschikte plek om te oriënteren op vrijwilligerswerk of een stageplek. Er komen veel organisaties uit verschillende branches. Daardoor hebben we een divers aanbod op de markt.”

Burgerschapsstage

“Een burgerschapsstage doen de leerlingen in opdracht van het LOB traject (loopbaan-, oriëntatie en begeleiding)”, legt René Venema, afdelingsleider vmbo onderbouw van het Linde College uit. “Het doel van deze stage is om leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en daarover inzicht en begrip bij te brengen. Iets doen voor een ander zonder dat daar iets tegenover staat.”

Vrijwilligers van grote waarde

Mirjam Kooman benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier met elkaar en het kan zelfs een opstap zijn naar een betaalde baan.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kan je mailen naar vrijwilligerspunt@weststellingwerf.nl. Bellen kan naar 06-13564189. Of kijk op www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...