Vollemaanwandeling

Beleef het Drents-Friese Wold in de maneschijn

Op zondag 4 juni is het weer volle maan. Dit maandelijks terugkerende natuurverschijnsel spreekt tot de verbeelding. Daarom organiseert Staatsbosbeheer elke maand een excursie in het Drents-Friese Wold, waar de deelnemers de kans krijgen om onder leiding van enthousiaste gidsen een begeleide wandeling te maken over het Aekingerzand.

Het vertrek is om 21.00 uur, dus met een beetje geluk pak je ook een prachtige zonsondergang mee. De stilte daalt neer over het gebied en de dieren van de nacht maken zich klaar om aan hun dagelijkse bezigheden te beginnen. 

Een vollemaanexcursie is een echte beleefwandeling. Omdat het licht afneemt en daarmee ook het zicht, nemen andere zintuigen het over. Je beleeft de natuur dan nog intenser. We gebruiken daarom ook zo min mogelijk kunstmatig licht, dus zaklantaarns mogen thuis blijven.

Nachtdieren ontwaken

Terwijl de veldleeuweriken nog een laatste keer hoog de lucht in klimmen om luid zingend afscheid te nemen van de dag, begint de dag juist voor andere soorten. Naast bekende nachtdieren zoals uilen zijn er nog andere vogels die pas actief worden rond/na zonsondergang. Een van die soorten die is de nachtzwaluw. Een mysterieuze vogel die je overdag zelden zult zien, maar die in de zomermaanden broedt in het Drents-Friese Wold. Met een beetje geluk zul je tijdens de excursie deze vogel horen en misschien zelfs zien. Een unieke kans, want het Drents-Friese Wold is normaal gesproken tussen zonsondergang en zonsopkomst niet toegankelijk voor publiek, om de dieren rust te gunnen.

Informatie

Datum: zondag 4 juni 2023

Tijd:     21.30 – 23.30 uur

Start:   Parkeerplaats Aekingerzand
Canada 1 , Elsloo  (weg Appelscha naar Wateren)

Kosten: € 8,50, kind t/m 12 jaar € 5,00 
Advies: draag stevige schoenen en gebruik eventueel een anti-muggenspray.

Honden zijn niet welkom

Vooraf aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/vollemaanwandeling-in-het-drents-friese-wold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...