Vogelexcursie Lauwersmeer

Op zaterdag 30 maart 2024 organiseert IVN Noordwest Overijssel, samen met KNNV De Noordwesthoek een vogelexcursie naar (winter-)vogels in Nationaal Park Lauwersmeer. Dit nationaal en internationaal bekende gebied is een van de rijkste vogelgebieden van Nederland. Een toplocatie om van vogels te genieten.

Vogels die vanuit noordelijker streken in dit gebied overwinteren (wintergasten) zijn in maart nog aanwezig. Soorten zoals brilduiker, nonnetje en grote zaagbek. Natuurlijk zijn er in dit gebied ook veel steltlopers (zoals goudplevier, steenloper en met geluk een sneeuwgors) en roofvogels (buizerd en wie weet laat de zeearend zich ook nog zien)

Deze inmiddels traditionele excursie wordt per auto gemaakt en duurt de hele dag. De route loopt via de zuidkant van het Lauwersmeer naar ‘De Huffel’ met een wijds uitzicht over het water en de rietlanden. Richting Zoutkamp wordt bij het Jaap Deensgat de vogelkijkhut aangedaan. In Lauwersoog wordt een tussenstop gemaakt bij de haven en de kop van de pier. Via de Bantpolder gaat de tocht naar Ezumakeeg, waar het prachtig vogelen is.

Verrekijker en/of telescoop, laarzen en lunchpakket zijn onmisbaar tijdens deze excursie.

Datum: Zaterdag 30 maart 2024
Verzamelplaats en tijd: 08.00 uur vertrek P+R station Steenwijk, De Vesting, 8331 GM Steenwijk ((ingang Eesveenseweg)
Deelname: Gratis voor alle vogelliefhebbers. Meerijders kunnen de kilometervergoeding contant voldoen aan de chauffeur.
Informatie: Albert Steenbergen, telefoon 0521-513547
Website: https://www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel
FOTO: sneeuwgors – Albert Steenbergen

Dit vind je misschien ook leuk...