Vespucci Kwartet in Bonifatiuskerk Oldeberkoop

Op zondag 5 november om 15.00 uur treedt het Vespucci Kwartet op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop met werk van Mendelssohn, Glazunov en Grieg. 

Het in 2009 opgericht strijkkwartet bestaat uit: Lisanne Soeterbroek ,viool, Marlene Dijkstsra, viool, Stephanie Steiner, altviool en Douw Fonda, cello.

Het Vespucci Kwartet speelt op vele podia in Nederland, Duitsland en België en op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. 

Naast hun reguliere concerten, ontwikkelde het kwartet bijzondere concerten waaronder zeer succesvolle kindervoorstellingen.

Op 5 november voert het kwartet werk uit van Felix Mendelssohn (1809-1847): Opus 12, mogelijk opgedragen aan zijn buurmeisje in Berlijn. Verder klinkt een strijkkwartet van Edvard Grieg (1843-1907), het tweede van zijn drie strijkkwartetten, die Grieg schreef. Het eerste is echter verloren gegaan en het derde werd nooit voltooid. 

Kaartprijs: €20,- (jongeren tot 21 jaar €10,-) incl. programma en drankje. Voor scholieren zijn enkele gratis toegangskaarten beschikbaar. Reserveren via muziekopstapel@gmail.com 

Dit vind je misschien ook leuk...