Vaarexcursie Kuunderpunter in augustus

Ga mee op avontuur met de Kuunder Punter

Vaarexcursie met historische punter door de Weerribben, elke zaterdag in augustus    

Wat is er mooier om per boot natuurgebied “De Weerribben” te verkennen. En dan niet alleen via de wat grotere kanalen, maar ook via de kleinere vaarwegen dwars door rietbossen en langs wuivende rietkragen. Zo’n prachtige tocht wordt elke zaterdagmiddag in augustus gemaakt in de historische Kuunder Punter (de KU11). 

De KU11 is de laatst overgebleven originele Zuiderzeepunter, gebouwd in 1912 en afkomstig uit de vissersvloot van Kuinre. Dit varende monument wordt nu liefdevol onderhouden door vrijwilligers van Stichting Kuinre in Promotie (SKIP). 

Van de schipper krijgen de deelnemers alle bijzonderheden te horen over de in 1912 gebouwde KU11. Op sommige zaterdagen is een natuurgids van IVN Noordwest-Overijssel aan boord, die alles vertelt over de ontstaansgeschiedenis van “De Weerribben” en de vele (zeldzame) planten en dieren die er voorkomen 

Bij voldoende wind wordt er gezeild en als dat niet mogelijk is wordt de elektrische fluistermotor ingeschakeld. 

Wanneer: elke zaterdag, op  5 en 19 augustus met IVN gids Rian Hoogma 

Tijd: van 13.30 tot 15.30 uur 

Afvaart: Bij de ingang van het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, 8376 EM, Ossenzijl. 

Kosten: € 8,50 per persoon en € 6,- voor kinderen tot 12 jaar, contant te voldoen aan de schipper. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de KU11. 

Opgave en informatie: Jelte Mulder, telefoon 06-23688813.

Dit vind je misschien ook leuk...