Tweede minisymposium tegen ouderenmishandeling

De maatschappelijk werkers van Alliade en de aandacht functionarissen Ouderenmishandeling van de gemeente Weststellingwerf, organiseren op 15 juni een tweede mini symposium tegen ouderenmishandeling. Het minisymposium vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Wolvega en begint om 15:00.

Maaike Brunekreef

Eén van de sprekers is Maaike Brunekreef. Zij is gespecialiseerd aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling en oprichtster van Achter de voordeur producties. “We kunnen iets doen. Laten we samen het onzichtbare zichtbaar maken. Dit kan door bewustwording, delen van kennis, vergroten van deskundigheid en door te investeren in vaardigheden van de zorgprofessionals. Door in te zetten op preventie en vroegsignalering, kan geweld voorkomen of eerder gestopt worden” aldus Maaike Brunekreef. Informatie over het complete programma volgt nog.

Internationale dag tegen ouderenmishandeling

15 juni is de Internationale dag tegen ouderenmishandeling. Jaarlijks zijn ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van ouderenmishandeling, zoals lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke mishandeling. Dat is 1 op de 20 ouderen. Ouderenmishandeling komt overal voor, ook bij jou in de buurt. Op donderdag 15 juni, de Internationale dag tegen ouderenmishandeling, wordt daarom wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen ouderen. Want het houdt niet op, totdat je iets doet.

Dit vind je misschien ook leuk...