Stiltewandeling op de dag van de stilte

Ontsnap even aan de drukte van de dag en dompel je onder in de natuur van het Drents-Friese Wold. 

Op zondag 29 oktober kun je onder leiding van een ervaren natuurgids Staatsbosbeheer een ochtendwandeling maken die wordt gekenmerkt door rust en stilte. 

Echte stilte is in de hedendaagse samenleving zeldzaam geworden, maar in het Drents-Friese Wold zijn er gelukkig nog plekken te vinden waar het geluid van de natuur centraal staat.

Het geruis van de wind door de bomen en de zang van de vogels in het bos. Kom ervaren hoe waardevol de stilte is tijdens deze wandeling. 

Met deze speciale excursie wil Staatsbosbeheer de beleving en waarde van stilte onder de aandacht brengen. Op een ontspannen manier met de groep door het bos wandelen en de rust die de natuur biedt ervaren, zonder gestoord te worden door smartphones of andere afleidingen. 

Ook andere zintuigen dan het gehoor worden aangesproken. Voel de warmte van de zonnestralen in het ochtendzonnetje en ruik de typische geur die hoort de herfst.

Ontdek bij de Keltische boomcirkel welke boom bij jouw geboortedag hoort en voel de energie van het magische beukenbos.

Na afloop van de ongeveer 5 km lange wandeling krijg je een kop heerlijke kruidenthee aangeboden en is er gelegenheid nog even rustig na te praten.

Wat is de Dag van de Stilte?

De Dag van de Stilte wil aandacht vragen voor stiltebeleving; voor innerlijke stilte en meer akoestische stilte. Stiltebeleving draagt bij aan de rust in onszelf en aan ons welzijn; lichamelijk, emotioneel en mentaal. Het heeft een positieve impact op onze samenleving en op de uitdagingen waar we samen voor staan. Door heel Nederland worden op de Dag van de Stilte vele stilte-activiteiten aangeboden, op het gebied van o.a. natuurbeleving, allerlei kunstvormen, beweging, meditaties, kerkdiensten, lezingen, etc. 

Informatie in het kort

Datum: zondag 29 oktober

Tijden: 9.00-11.00 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Kosten: € 9,50 volwassenen, voor kinderen <16 jaar is deze wandeling niet geschikt

Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/stiltewandelingdfw

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold 

Dit vind je misschien ook leuk...