Sreamo & Post-Metal in de Buze

Second_Guessing
Second_Guessing

Zaterdag 14 Januari aanstaande staat in het teken van noise grunge sceamo en post-metal. Second Guessing, een Utrechtse screamoband in de post-hardcorehoek die eveneens inspiratie put uit black metal. De band, opgericht in 2013, maakt luide, snelle en emotionele screamo/post-hardcore nummers die in de Nederlandse taal worden geschreeuwd. Ze brachten onlangs een 7 inch genaamd ‘Zonder’ uit. De opnamen hiervan waren al eerder gemaakt en opgenomen maar de band besloot te wachten met het uitbrengen van de plaat vanwege de coronapandemie. 

Torrential dendert sinds 2017 met één EP op zak door binnen- en buitenland. Van kraakpand tot kernpodia. Post-hardcore van eigen bodem, althans dat was het… 
Na een tour in Duitsland en Tsjechië volgden enkele wisselingen in de bezetting hetgeen resulteerde in een drieman formatie bestaand uit zanger/gitarist Michiel Mozer, Bas Modderman op basgitaar en drummer Cristiaan Visser uit Wolvega. Laatst genoemde kennen we nog goed als de drummer van Taste of Insanity en wat minder harde bands als The Given Horse en Diss Nie Okay. 


De, door corona, opgelegde jaren van stilte zorgde voor een interessante wending. 
De band wilde meer! Eisten meer, van hunzelf wat voor een artistieke uitdaging zorgde. De tijd werd goed besteed aan het ontdekken en schrijven, een groeispurt met urgentie volgde wat in 2022 resulteerde in een proces van opnames.
De band is anders dan voorheen; rauwer dan destijds en energieker dan ooit! Eind dit jaar volgt een eerste release wat een start zal zijn van een nieuw begin.

De online kaartverkoop is inmiddels begonnen via Buze.nl
Kaarten kosten in de voorverkoop €7,50 en aan de deur €10,-
De Buze gaat om 20.30 open en het concert beging om 21.30

Dit vind je misschien ook leuk...