Speurtocht Eddy de Eekhoorn

Op zaterdag 2 september wordt door de boswachters van Staatsbosbeheer een speurtocht over Eddy de Eekhoorn uitgezet bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Je kunt deze route zelfstandig met je (groot-)ouders lopen. Door middel van verschillende opdrachten en diverse weetjes, leer je dit grappige diertje met zijn rode pluimstaart steeds beter kennen.

Na afloop van de speurtocht kun je een voederhuisje timmeren voor eekhoorns. Als je dat ophangt op een plek waar eekhoorns zitten, willen ze vast wel eens pinda’s bij je komen snacken. Als er geen eekhoorns zijn in de buurt van waar je woont, kun je ook kiezen voor het timmeren van een vlinderkastje of een nestkastje.

Ben je niet zo handig met spijkers en hamer? Er is een vrijwilliger van Staatsbosbeheer aanwezig die je even kan helpen.

Aanmelden voor deze activiteit is gewenst, zodat je verzekerd bent van een plekje aan de timmertafel. Je kunt starten tussen 11.00 en 15.00 uur.

Wie wat bewaart, heeft wat.

In de herfstmaanden hebben eekhoorns het druk. Ze moeten, naast hun gewone dagelijkse activiteiten, ook zorgen voor een voorraad voedsel voor in de koudere wintermaanden. Ze verzamelen zaden van bijvoorbeeld dennenappels en beukennootjes, die op of in de strooisellaag worden verstopt. 
Eekhoorns houden namelijk geen winterslaap en kunnen met behulp van deze energierijke zaden in goede conditie blijven.

Het aanbieden van voer in de winter wordt dan ook in dank aanvaard door de eekhoorns. Dat scheelt een hoop terugzoeken. Bovendien wordt hun verstopte voorraad regelmatig geplunderd door andere dieren, zoals gaaien en eksters.

Wanneer:     zaterdag 2 september 2023

Waar:             Buitencentrum Drents-Friese Wold

                         Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Tijd:                11.00 tot 15.00 uur vrije inloop

Kosten:          € 9.50 (incl. nestkastje timmeren)

Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/dierenspeurtochtDFW

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Dit vind je misschien ook leuk...