Speciale libellen excursie voor beginnende liefhebber

Kom meer te weten over deze fascinerende insectengroep in De Wieden

Als je meer te weten wilt komen over de libel is er nu een uitgelezen kans je kennis te vergroten, want op zaterdag 25 juni 2022 organiseren de natuurverenigingen IVN Noordwest-Overijssel en KNNV “De Noordwesthoek” een libellenexcursie, speciaal voor de beginnende liefhebber. 

Aan de hand van een aantal verschillende werkvormen maak je kennis met enkele veelvoorkomende soorten. Daarnaast leer je ook wat over de leefomgeving en over de interessante levenscyclus van de libel.

De excursie vindt plaats in de Kiersche Wijde. Je loopt over het ongeveer 4 kilometer lange Veenweidepad langs weiden, bosjes en plassen. Het is gedurende een groot deel van het jaar de ideale leefomgeving voor de libel. Het heldere water biedt  daarnaast een voedselrijke leefomgeving voor de larven van de libel. Na afloop van de excursie kun je eventueel op eigen houtje het naastliggende Kiersche Wijdepad verkennen.

Datum: Zaterdag 25 juni 

Vertrek: Om 10.00 uur vanaf de “Parkeerplaats Kiersche Wijdepad” aan de Lozedijk (7946 KM) in Wanneperveen (52°41’22.6″N 6°07’51.1″E). 

Einde excursie: Circa 13.00 uur. 

Deelname: Gratis voor iedereen.

Advies: Na regenachtige dagen zijn laarzen of wandelschoenen geen overbodige luxe. Bij regen en/of harde wind gaat de excursie niet door.

Aanmelden: Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is, is opgave vooraf noodzakelijk bij Arjen Lensen, e-mail arjenlensen.nme@gmail.com.

Bruine Korenbout; foto: Arjen Lensen

Dit vind je misschien ook leuk...