Repaircafé 6 januari

De vrijwilligers van het Repair Café zitten zaterdag 6 januari a.s. van 10:00-14:00 uur klaar om de nodige reparaties te verrichten. 

Het Repair Café bestaat in Steenwijkerland 11 jaar, in deze jaren zagen we, tot de corona periode, een stijgende lijn in het aantal aangebodenreparatie. Ons topjaar was 2019, met 537 reparaties. In 2022 hadden we 266 reparaties, dat was in het jaar dat we weer voorzichtig zijn opgestart na de corona. 

In 2023 hebben we een 433 reparatie gehad, veel reparaties lukken maar ook wordt er soms  geconstateerd dat een apparaat  niet meer te repareren is of zelfs niet te openen is. In ongeveer13% wordt er een advies gegeven als o.a.  een onderdeel bestellen, schoonmaken van apparaat, verwijzing naar o.a. klokkenmaker, schoenmaker.

We hopen ook dat wij in het nieuwe jaar weer veel reparaties kunnen verrichten, zowel naaiklussen, reparaties aan  elektrische apparaten e.d. Tevens zijn we op zoek naar een gastvrouw/gastheer, de  taak van deze persoon is het inschrijven van de reparaties, tijd is altijd in overleg met de andere gastvrouwen.

Kom langs op zaterdag 6 januari tussen 10.00 – 14.00 uur,  we gaan dan weer de nodige reparaties verrichten.

Dit vind je misschien ook leuk...