Reeënexcursie op de fiets

Op dinsdagavond 25 juli organiseert Staatsbosbeheer een reeënexcursie in het Drents-Friese Wold. Samen met de natuurgids maak je een fietstocht vanaf het Buitencentrum in Appelscha, naar plekken waar reeën vaak komen. Onderweg vertelt de gids allerlei interessante en leuke wetenswaardigheden over de ree en hoe dit prachtige dier leeft. Heb je bijvoorbeeld wel eens in de spiegel van een ree gekeken? Als je wilt weten wat hiermee wordt bedoeld, meld je dan aan voor deze reeënsafari. Ook als je geen reeën ziet, kun je toch zien dat ze er zijn. Bijvoorbeeld door pootafdrukken of veegsporen.

Natuurlijk heeft de natuur nog meer te bieden in de avonduren. Een goede reden om goed om je heen te blijven kijken!

Ideaal landschap

Het Drents-Friese Wold is een ideaal landschap voor reeën. Boomwallen, velden en bos wisselen elkaar af, zodat reeën hier voldoende voedsel kunnen vinden en ze een schuilplaats hebben waar ze zich overdag terug kunnen trekken.

In de avonduren komen ze tevoorschijn en heb je kans dat je ze goed kunt bekijken. Het zijn schuwe dieren, dus we blijven wel op afstand. Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Zo kun je ze bespieden zonder ze te verstoren. Draag bij voorkeur donkere niet krakende kleren, dan val je het minste op.

Informatie:

Datum: dinsdag 25 juli 2023 

Tijd: 19.00 – 21.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 8,50, kind t/m 12 jaar € 5,– 

Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/reeendrentsfriesewold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken opwww.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...