Proeftuin van jouw toekomst

Op 26 januari van 16.00-20.00 a.s. wordt er een inspiratie-event met de titel ‘Proeftuin van jouw toekomst’ georganiseerd voor (nieuwe) MBO-studenten, docenten en professionals in de groene sector. De locatie van de bijeenkomst is de Proeftuin van MBO Aeres Leeuwarden aan de Jansoniusstraat 2a in Leeuwarden.
De blik is gericht op hoe de huidige en toekomstige groene sector er uit gaat zien en het belang ervan voor de toekomstige (klimaat)uitdagingen die op de samenleving afkomen.

MBO-ers hebben steeds meer een sleutelfunctie bij maatschappelijke opgaven. Ze zijn hard nodig om deze opgaven het hoofd te bieden, maar (groeiende) personeelstekorten belemmeren dit. Met het event willen we (potentiële) nieuwkomers inspireren en verwelkomen in ons werkveld. Het is tijd voor herwaardering van MBO-geschoolden!

Organisatie

Aan de lat van de organisatie van dit event staan onze opleidingsclusters:
• Tuin, Landschap & Recreatie
• Bloem & Styling en
• MBO Lifesciences: Water, Aarde en Klimaat.

In nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, zoals de Donker Groep, Snoek Puur Groen, de Groene Hotspot Friesland en Aeres Training Center zijn we tot de opzet van dit event gekomen. Er is een gevarieerd aanbod met presentaties, workshops, een infomarkt en een catewalk met de nieuwste creaties op het gebied van Bloem en styling.

Meer informatie is hier te vinden: https://www.aeresmbo-leeuwarden.nl/event-proeftuin

Doel

We willen samen de sector als positief en kansrijk op de kaart zetten, zodat ook weer meer jonge mensen zich aanmelden voor een studie op dit vakgebied. Uiteraard zijn herintreders ook van harte welkom! We werken zo proactief aan (her)waardering van deze beroepsgroepen en de titel ‘MBO’ers’. Zowel het onderwijs als het bedrijfsleven kan goed nieuwe, praktisch ingestelde, groene ‘veranderaars’ gebruiken.

Uitdagingen en oplossingen

We gaan met het onderwijs en de sector mee met onze tijd en bieden dé oplossingen voor grote klimaatuitdagingen waar we als samenleving voor staan. Denk hierbij aan hittestress, waterberging, verminderde biodiversiteit, CO2 uitstoot, etc.

Programma

Tal van organisaties komen presentaties en workshops geven. Special guest is: De groenste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel. Hij komt vertellen over zijn passie en de laatste noviteiten in de sector.

Wat kunnen de bezoekers meer verwachten? Presentaties en workshops over o.a.: 7 Circulaire ontwerpprincipes, NL Greenlabel, Geografisch Infomatiesysteem (GIS), inzetbaarheid van drones bij natuurbeheer, Biophilic design (integratie van natuur binnen gebouwen), groene daken en gevels en nog veel meer te volgen sessies! Verder: een infomarkt, catwalk show van bloem en styling en een netwerkbijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden: https://www.aeresmbo-leeuwarden.nl/event-proeftuin

Dit vind je misschien ook leuk...