Plunder in MFA Oldeberkoop

The valleys of the brooks in the National Parc Drentsche Aa are flowering during spring

Op zondagmiddag  26 november is het Grand-Café café van de MfA Mejander aan de Willinge Prinsstraat 24 in Oldeberkoop een vrijhaven voor de “Pirate-Party Folk” van Plunder. Om verwarring met die andere piratenmuziek te voorkomen, zou je de stijl van Plunder ook wel “Folk-Rock” kunnen noemen.

Deze band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, Balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd! 

De vijfkoppige band Plunder ontstaat in de wachtrij voor het festival Welcome to the Village, wanneer een stel muzikanten van de Academie voor Popcultuur besluit samen te werken. Hiermee gaat een wens van frontman Lennart in vervulling; een band starten die met folk instrumenten, muziek van verschillende culturen combineert. Plunders muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten, is het best samen te vatten als Pirate Partyfolk. Naast de drums, de bas en gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor de vurige folksound.

Driekwart jaar na het ontstaan treden de muzikanten voor het eerst als Plunder naar buiten, voor een groot publiek op het Fries Straatfestival. Een hele reeks aan mooie feestjes volgt. Zo spelen ze de jaren daarop op festivals als Paaspop, Elfia en Castlefest en staan ze in Melkweg Amsterdam als voorprogramma van de Rumjacks. Maar ook bruiloften, straatfestivals en andere uiteenlopende evenementen worden met veel plezier door de band afgegaan. Na in 2019 een EP uitgebracht te hebben, verscheen hun eerste full-length album ‘Vrijhaven’  in  juli 2021. 

Dit optreden van Plunder in de MfA Mejander begint om 15:00 uur en de entree bedraagt € 11.- in de voorverkoop (www.mfaoldeberkoop.nl) en € 13.-= aan de zaal

Dit vind je misschien ook leuk...