Ouwe foto’s kiek’n in de Steen

Oude foto de Steen
Hans de Nekker, man van Deli, Kokkie. Rechtsboven lichte jasje, zoon van Appe Kul. Gouke van Veen. Doornbos, Jan Kamans.

Op vrijdag 20 januari kunnen liefhebbers van oude verhalen hun hart ophalen bij Eethuys de Steen in Willemsoord. Luuk Groen, een bekende oud Willemsoorder en begenadigd verhalenverteller, neemt u mee terug in de tijd a.d.h.v. oude foto’s. Deze foto’s zijn afkomstig uit het archief van Frans Herskamp, de oude dorpssmid van Willemsoord.

De heer Herskamp was één van de eersten met een kleurentoestel en heeft een zeer uitgebreide collectie nagelaten. Schitterende foto’s uit eind jaren 50 en begin jaren 60. Foto’s vanhet dorpsfeest, de omgeving, voetballen bij het Veentje, motoren, wandelen en nog veel meer.

Alweer enige tijd geleden heeft Willemsoord, mede dankzij bemiddeling van wijlen Lubbert Kruithof, de beschikking gekregen over deze foto collectie. De zoon Jannes Herskamp had deze in beheer. Met financiële ondersteuning vanDorpsbelang Willemsoord is het gelukt om deze collectie te digitaliseren. Aanvang van de avond is 20:00 uur en de toegang is gratis.

Hierbij tevens een oproep om ons in contact te brengen met Jannes Herskamp. Hij mag natuurlijk niet ontbreken op deze avond, maar het lukt niet om met hem te bereiken

Dit vind je misschien ook leuk...