Optreden van de Firma Ziel & Zaligheid met het programma Toevalstreffer

Op 4 november vanaf 19:30 tot 21:30 treedt Firma Ziel en Zaligheid op in ons dorpshuis, “de Heidehoek” in Vledderveen. Firma Ziel en Zaligheid bestaat uit Jan Borger, Jolien Damsma en Rob Chrispijn. Allen uit Vledderveen. U kunt uw kaartjes in de voorverkoop kopen, de kosten zijn dan 12,50 euro en op de avond zelf bij het dorpshuis. De kosten zijn dan 15,00 euro. Klik hier als u uw kaartjes in de voorverkoop wilt kopen. De voorverkoop start op 16 oktober en eindigt op 1 november 2023.

Soms kunnen dingen zo op hun plek vallen! Jan Borger en Rob Chrispijn waren muzikaal al eens aardig bezig geweest, maar toen Jolien Damsma zich bij hen aansloot, kreeg de samenwerking vleugels en ontstond de Firma Ziel & Zaligheid. Die is opgericht met het duidelijke doel om de mensen in deze onzekere en soms verwarrende tijden wat troost en inspiratie te bieden.

Het programma is een mix van nummers die ooit door Herman van Veen zijn vertolkt, eigen werk van Jolien en nieuwe liedjes en verhalen, speciaal voor dit programma geschreven. Zoals gezegd is de titel ervan Toevalstreffer. Dat slaat zowel op het toeval dat de drie leden van de Firma in Vledderveen nog geen tweehonderd meter van elkaar wonen als ook op andere voorbeelden van gelukkig toeval die zo bepalend voor ieders leven kunnen zijn.

Jan Borger – piano, gitaar, accordeon – speelt al dertig jaar in de theaters van Nederland, vaak als begeleider van Elly en Rikkert.
Jolien Damsma – zang en gitaar – schrijft haar eigen nummers en deed gastoptredens in programma’s van Karin Bloemen, De Kik en Trinity.
Rob Chrispijn – verhalen en zang – schrijft al veertig jaar voor mensen als Herman van Veen, Liesbeth List, Hans Dorrestijn, Angela Groothuizen en vele anderen. Werkt nu aan een theaterprogramma met Stef Bos.

Ze maken vooral gebruik van eigen werk maar ook van vertalingen van Sting en Leonard Cohen. Liefhebbers van het vroege werk van Herman van Veen komen aan hun trekken met nummers als Cirkels, Hoe dikwijls, Hebben en Houden, Te hooi en te gras en Suzanne…

Dit vind je misschien ook leuk...