Op zoek naar insecten langs het Veenweidepad

Veel insecten zijn prachtig om te zien, denk aan vlinders en libellen. Ook zijn er kleurrijke kevers, wantsen en talrijke gevleugelde insecten met geel-zwarte strepen (niet altijd een wesp). Insecten hebben verschillende verschijningsvormen in hun leven. Zo weet bijna iedereen wel dat een vlinder eerst een rups was. Maar wist je ook dat de groene wants 5 nimfen stadia kent, met steeds een andere bouw en kleurpatroon? Insecten vormen zo’n groep die je elke keer weer verrast, steeds ontdek je iets nieuws. En hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet en ontdek je dat er veel meer (soorten en hoeveelheden) insecten zijn dan je dacht.

Mee met een natuurgids
Altijd al meer willen weten over insecten? Ga dan mee met ervaren natuurgids en natuurfotograaf Willem-Jan Hoeffnagel, gespecialiseerd in insecten. In zijn tuin telde hij meer dan 600 verschillende soorten insecten. Op 22 juli organiseert hij een insectenexcursie door De Kiersche Wijde voor iedereen die meer over insecten wil weten. Samen zoeken en proberen op naam te brengen.

Het Veenweidepad dat in de buurt van Wanneperveen, bij het gehucht Doosje ligt, is een optimale ervaring van De Wieden, een gebied dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Het bestaat uit een wilgenbos, blauwgrasland en trekgaten met schoon water. Grote kans dat je verschillende soorten insecten aantreft. Denk hierbij aan vlinders en libellen maar ook wantsen, (roof)vliegen, bladwespen en zweefvliegen. Genoeg te zien en ontdekken!

Meld je aan voor deze excursie via: willem-jan@hoeffnagel-photography.nl of bel 0521-857735. Bij slecht weer gaat de excursie niet door. 

Meer informatie: ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel

Datum: 22 juli 2023

Tijd en vertrekpunt: 11:00 uur vanaf de parkeerplaats Kierschewijdepad aan de Lozedijk 20, 7946 KM Wanneperveen.

Duur: tot ongeveer 14:00 uur, neem eigen eten/drinken mee

Deelname: gratis

Aanmelden: willem-jan@hoeffnagel-photography.nl / 0521-857735 (bij slecht weer gaat de excursie niet door, vandaar dat aanmelden nodig is).

Dit vind je misschien ook leuk...