Ontmoet de Schemerschim in het DFW

De boswachters van het Drents-Friese Wold hebben een bijzondere afspraak kunnen maken met een van de geheimzinnige bewoners van het bos. Op dinsdag 20 februari kun je daar namelijk de Schemerschim ontmoeten. Zij zal op een afgesproken plek in het bos wachten op de deelnemers van deze bijzondere excursie.

De Schemerschim kent de geheimen van het gebied op de grens van de dag en de nacht en ze neemt kinderen graag mee om deze samen te ontdekken. Natuurlijk mogen ouders ook mee, als ze niet alleen thuis durven te blijven.

Het moment dat de dag overgaat naar de nacht is heel speciaal. Als je goed kijkt, zie je de schaduwen langer worden en de kleuren vervagen. Ook geluiden lijken anders te klinken.
Daarom moet je gaan vertrouwen op andere zintuigen dan je ogen.

Laat je zaklamp maar thuis. De Schemerschim heeft haar nachtlantaarn mee en helpt je om je aan te passen, zodat je niet teveel opvalt in het donker.
Hoe is het om in het donker te lopen zonder zaklamp? Welke dieren kun je horen? Samen mijmeren over de sterren, terwijl je met zijn allen naar de donkere avondhemel tuurt. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan ben je toe aan een onvergetelijke avond in de natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Informatie:
Datum: dinsdag 20 februari 2024
Tijd:18:15-19:45 uur
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten: € 9,50 | kinderen tot 12 jaar € 6,00
Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/schemerschimdrentsfriesewold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Dit vind je misschien ook leuk...