Ontmoet de boswachter

Op donderdag 10 augustus houdt boswachter Lysander weer spreekuur in zijn kantoor in het Boswachterslab. Tussen 14.00 en 16.00 uur zit hij klaar om al je natuurvragen te beantwoorden. Als je een onbekende natuurvondst meebrengt, kun je samen uitzoeken wat het is. Wie weet krijgt het wel een plekje in de expositie, als je het wilt missen natuurlijk!

In het Boswachterslab zijn al een heleboel natuurschatten te vinden, maar vandaag zijn het er nog meer! En natuurlijk kent de boswachter ook een schat aan natuurverhalen. Want hij woont ook echt in een huisje in het bos en heeft bijvoorbeeld een dassenfamilie als buren. Daar wil hij je vast meer over vertellen.

Het Boswachterslab

Het kantoor van de boswachter heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld. 

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen. Wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Zo kunnen we de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven.

Datum: Donderdag 10 augustus

Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: Gratis

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/ontmoet-de-boswachter-drents-friese-wold

Dit vind je misschien ook leuk...