Ontdek de vogels van het moeras en de rietvelden

Rietzanger, Foto: Marjon Wiebing

Ga mee op vogelexcursie naar de Beulakerpolder op zaterdag 3 juni 2023

In juni zijn een groot aantal vogels (de zomergasten) na een lange reis uit de overwinteringsgebieden weer in ons land. De vogels hebben hun territorium bezet en de mannetjes proberen met zang hun territorium te verdedigen. 

Dit is hét juiste moment om samen met een gids de verschillende soorten te ontdekken en te herkennen. Op zaterdag 3 juni 2023 is er een vogelexcursie naar Beulakerpolder, een moerasgebied met rietvelden waar bijzondere vogelsoorten voorkomen. 

Wil jij ook het verschil kunnen zien en horen tussen de rietzanger en kleine karekiet. Of twijfel je tussen een snor en een sprinkhaanzanger? Ga dan mee met deze excursie. Ervaren vogelaar Marjon Wiebing probeert de verschillen duidelijk te maken. Natuurlijk is er ook aandacht voor andere soorten, zo bestaat de kans om blauwborst, baardmannetje en ijsvogel te zien en of te horen. 

De excursie gaat over het fietspad dat rond de Beulakerpolder ligt (Oranje Gelderlandlaan). Als de tijd het toelaat wordt de hele route gelopen. Bij veel waarnemingen bestaat de de kans dat  halverwege de route wordt teruggekeerd naar het startpunt. De excursie zal tot ongeveer 12.00 uur duren.  

Meer informatie kijk op: https://www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel of bel met Marjon Wiebing 06-38638380 

Verzamelpunten en tijdstippen:

  • 08:30 uur: Q Park P+R De Vesting 8331 GM Steenwijk (station Steenwijk aan de kant van de Eesveenseweg).
  • 09:00 uur : Aan het einde van de Vosjacht, 8355 CM Giethoorn (eindpunt, voordat de weg overgaat in het fietspad Oranje Gelderlandlaan). Auto’s kunnen op het keerpunt worden gedraaid en iets terug in de berm van de weg worden geparkeerd.
Rietzanger, Foto: Marjon Wiebing

Dit vind je misschien ook leuk...