Nineties Grunge in Poppodium de Buze

Piece of Pie1Piece of Pie1
Piece of Pie1

Als het om rockmuziek gaat was er in het begin van de jaren 90 sprake van een echte muzikale revolutie. Wat in ieder geval overduidelijk is: 1991 was het jaar van de gitaar! 
“Metallica” kwam met de hun titelloze album, ook wel “The Black Album” genoemd. Het bleek ondanks commentaar van de fans, hun meest succesvolle plaat ooit. “Out of time” van REM zag het levenslicht. The Smashing Pumpkins kwamen met “Gish” en The Red Hot Chili Peppers braken door met “Blood Sugar Seks Magik”
Maar het was vooral het jaar waarin, vanuit het Amerikaanse Seattle, de wereld werd veroverd door het album “Ten” van Pearl Jam. Dit juweeltje werd, ongeveer een maand later, opgevolgd door de onbetwiste redder van de gitaarrock; Nirvana. Na de release van Nevermind” werd een muzikale revolutie ontketend; jong en oud wilde een gitaar en ramde met “Smell’s like teen spirit” alles van zich af. Op de radio werd weer volop rockmuziek gedraaid. De weg werd in één klap vrijgemaakt voor bands als Soundgarden, Alice in Chains en Rage Against the machine.

Poppodium de Buze presenteert twee bands die je mee nemen naar de tijd van toen: “Lounge Act” en “Piece Of Pie” De eerste is een Nirvana tribute die je langer dan een uur begeleid in de trip waar Kurt Cobain zelf niet helaas meer uit kon komen. De tweede band Piece of Pie begon, zoals de bandnaam al doet vermoeden, als Stone Temple Pilots-coverband maar besloot het repertoire breder te trekken zodat ook bands als Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Bush en Silverchair aan bod komen. Kortom: ‘The Ultimate Grunge Experience’ gaat op 18 maart in de Buze plaats vinden. 

Kaarten zijn nu al verkrijgbaar via www.buze.nl
Kaarten kosten in de voorverkoop €7,50 en aan de deur €10,-
De Buze gaat om 20.30 open en het concert begint om 21.00

Dit vind je misschien ook leuk...