Nieuwjaarsconcert 7 januari 2023

Zoals u weet is Le Brocope naast theater een residentie voor artiesten. Er komen hier jaarlijks een groot aantal jonge mensen, die de rust en ruimte zoeken voor het maken van een nieuw werk, een muziekstuk of het schrijven van een boek.

Wat me het afgelopen jaar opviel was het gebrek aan geloof in een goede afloop voor ons mensen. Dat de aarde door zal draaien is iedereen wel duidelijk maar de gedachte dat wij als mensheid wel eens niet uit de talloze crises zouden komen begint bij steeds meer jonge mensen te dagen.

Aan het begin van deze eeuw dachten we nog op het goede pad te zijn. Zo schreef Steven Pinker  in zijn boek “The Better Angels of Our Nature” dat de mensheid er nog nooit zo goed voor gestaan had. Minder oorlogen dan ooit, minder honger dan ooit en meer welvaart dan ooit. Maar is dat nog waar in 2022.

Het lijkt er op dat er meer tirannie is, meer verdeeldheid, meer armoede, meer vluchtelingen, meer ongelijkheid. En daar bovenop een wereld die snel opwarmt en nu al hele werelddelen onleefbaar maakt.

Als ouders vraag je je af wat onze kinderen van ons kunnen en mogen verwachten. En als jong mens vraag je je af of je nog kinderen op deze wereld wil zetten. Is onze morele plicht als ouders, nu en in de toekomst niet om in ieder geval hoop te geven en actie te ondernemen. Maar hoop op wat.  En actie is zo’n groot woord. Voordat je uitgedacht bent over een zo groot onderwerp heeft je dagelijkse leven je weer opgeslurpt en vergeet je je “morele verplichtingen”.

Nadat we uitgediscussieerd zijn over wat te doen en hoe te leven pakken we de dingen weer op die we doen. We zijn muzikant, of schrijver of kunstenaar en ondernemer of bakker of boer. We staan elke ochtend op en doen ons ding. En we proberen dat zo goed mogelijk te doen. En als je dat zo goed mogelijk doet dan mag je hopen dat je daar je klant, je publiek, je lezer, je fan, je buur of vriend  blij mee maakt. Want dat is wat maakt dat we het blijven doen. Kleine triomfen die het leven de moeite waard maken.

Dat is hoe wij van Le Brocope proberen ons werk te doen in een bijna abstracte wereld, die voor ons zo niet onbegrijpelijk dan toch onbereikbaar is. Ons podium is een plek waar kunstenaars, muzikanten, schrijvers en u geëerd publiek elkaar kunnen ontmoeten in een ongedwongen en intieme sfeer. Een eigen wereld, die alleen al door ieders aanwezigheid betekenis geeft aan de gebeurtenissen, die hier plaats vinden. Wij, van Le Brocope zijn daar iedereen, die hier neer strijkt  enorm dankbaar voor.

We willen dat graag vieren met u tijdens ons nieuwjaars concert op zaterdag 7 januari. Mozes Rosenberg en Anton Goudsmit, die al in december aangekondigd waren konden door omstandigheden in de familie van Mozes niet komen, waardoor we het concert moesten verzetten naar 7 januari. We verheugden ons toen en nu en we nodigen u allen uit deel te nemen en met elkaar te toasten op het Nieuwe Jaar.

Degenen, die niet kunnen komen wensen wij vanuit Oldeberkoop een prachtig 2023. Een jaar waarin het u lukt de mensen om u heen een beetje blij te maken met uw werk, wat dat ook moge zijn.

Mara en het team van Le Brocope

Concert entree: 20 euro pp
Aanvang concert: 20,15 u
Diner 30 euro pp
Reserveren via info@lebrocope.nl

Wilt U ons steunen en Vriend worden met een grote V ga dan naar www.lebrocope.nl/vrienden

Dit vind je misschien ook leuk...