Nazomeren in het Drents-Friese Wold

Op zondag 3 september kun je met de natuurgids van Staatsbosbeheer een ontspannen wandeling maken door het Drents-Friese Wold. De wandeling start bij het Buitencentrum en duurt ongeveer 1,5 -2 uur. 

De maand september is een ideale maand om te wandelen. De hitte van de zomer neemt af en de kleuren in de natuur nemen toe.

Sommige struiken hangen al vol bessen, zoals de oranje lijsterbessen. Deze en andere bessen zijn geliefd bij vogels, waarvan diverse soorten inmiddels al aan hun trek naar het zuiden zijn begonnen. Op weg vanuit bijvoorbeeld Scandinavië naar warmere en meer voedselrijke oorden, is Nederland een goede plek voor een tussenstop om even bij te tanken. Ze eten hun buikje rond en reizen dan verder naar Frankrijk, Spanje of Afrikaanse landen zoals Ghana, Gambia of zelfs Namibië, helemaal in het zuiden. 

Bos en hei

De natuur rondom Buitencentrum Drents-Friese Wold is heel gevarieerd. Zo loop je door verschillende landschappen, met elk hun eigen schoonheid. In de maanden augustus en september staat de struikheide uitbundig in bloei. Dit fenomeen wordt ook wel de “paarse pracht’ genoemd. Het wemelt er van de insecten die profiteren van de nectar uit deze planten. Echt genieten! 

De nazomerwandeling gaat over onverharde paden en is rond de 5 km lang. Honden zijn niet welkom.

Informatie:

Datum: zondag 3 september

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 6,- kind t/m 12 j.  € 4,-

Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/zomerwandelingdrentsfriesewold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...