Nazomeren in het Drents-Friese Wold

Op zaterdag 16 september kun je met de natuurgids van Staatsbosbeheer een ontspannen wandeling maken door het Drents-Friese Wold. De wandeling start bij het Buitencentrum en duurt ongeveer 1,5 -2 uur. 

De maand september is een ideale maand om te wandelen. De hitte van de zomer neemt af en de kleuren in de natuur nemen toe.

Sommige struiken hangen al vol bessen, zoals de oranje lijsterbessen. Deze en andere bessen zijn geliefd bij vogels, waarvan diverse soorten inmiddels al aan hun trek naar het zuiden zijn begonnen. Op weg vanuit bijvoorbeeld Scandinavië naar warmere en meer voedselrijke oorden, is Nederland een goede plek voor een tussenstop om even bij te tanken. Ze eten hun buikje rond en reizen dan verder naar Frankrijk, Spanje of Afrikaanse landen zoals Ghana, Gambia of zelfs Namibië, helemaal in het zuiden. 

Beleefweek 

Van 15 tot en met 22 september vindt voor de derde keer de Beleefweek plaats in de Drents-Friese grensstreek. Het wordt een afwisselende week vol met verhalen en excursies over landschap, natuur en cultuur. Verschillende gastheren uit dit gebied organiseren samen met de natuurorganisaties diverse activiteiten met als thema “natuurlijk gastvrij”.

In het Drents-Friese Wold organiseert Staatsbosbeheer ook nog een fotoworkshop op zondag 17 september en is er extra aandacht voor het kabouterpad.

Informatie:

Datum: zaterdag 16 september

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.

kosten: € 6,- kind t/m 12 j.  € 4,-

Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/zomerwandelingdrentsfriesewold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Dit vind je misschien ook leuk...