Muziektheater in Kunstcafé Appelscha: Door de ogen van mijn moeder

Kunstcafé Appelscha heeft veel succes met live optredens van muzikanten. Vele muziekliefhebbers hebben weleens een bezoek gebracht aan een evenement. Graag slaan de medewerkers hun vleugels verder uit. In samenwerking met stichting De kortsluiting wordt nu tevens een podium geboden aan theatrale producties. De primeur is voor het gezelschap HELMA&FRIENDS. Zij verzorgen op zaterdag 15 april een muzikale theatervoorstelling over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Met de titel: Door de ogen van mijn moeder. De entree is gratis.

Het verhaal:

Gezien vanuit het perspectief van een jong kind uit een gewoon gezin, tegen de achtergrond van verschrikkingen vertelt Helma het verhaal van haar moeder. Soms waren die verschrikkingen dichtbij, soms ver weg. Een waargebeurd en universeel oorlogsverhaal, waarin liederen en instrumentale stukken de onderstroom van gevoelens verklanken. 

Je kon maar beter niet opvallen. Dat was gevaarlijk. Je moest gehoorzaam zijn. Toen ik opgroeide was die tijd allang voorbij. Maar hij zat nog wel in mijn moeder.” Zo vertelt zangeres en acteur Helma Erkelens

Met muzikale ondersteuning van:

Rop Haverkort;  piano, accordeon en arrangementen. En Cees Dekker: altviool. 

De regie is van Ben Smit.

Waar?:                       Kunstcafé Appelscha

Wanneer?:                zaterdag 15 april

Hoe laat?:                 20.15 

Hoe duur?:                gratis entree             

Meer informatie:

Interview op Omrop Fryslân 5 maart 2022:https://www.youtube.com/watch?v=WA3w8_uIySE   
Recensie:https://woutsorgdrager.wordpress.com/2021/11/09/een-gewoon-verhaal/  

Dit vind je misschien ook leuk...