Muziek op Stapel

Op zondag 16 juni 2024 om 15.00u treedt pianist Juan Pedro García Oliva op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop. Juan Pedro García Oliva won in 2022 de eerste prijs van de European Piano Competition voor jonge pianisten. In Oldeberkoop speelt hij vier Impromptu’s en een pianosonate van Franz Schubert.

De pianist Juan Pedro García Oliva werd in 2001 geboren in Spanje. Hij heeft in Nederland aan het Amsterdamse Conservatorium bij Frank van de Laar gestudeerd en vervolgens bij Prof Boris Berman van de Yale University (VS). Juan Pedro won al vele prijzen, waaronder nu ook de European Piano Competition: een concours van de Young Pianist Foundation (YPF) voor jonge pianisten tot 27 jaar.

Op het programma staan pianowerken van de beroemde componist Franz Schubert (1797-1828). Schubert heeft in zijn korte leven van 31 jaar meer dan 1000 composities nagelaten, waaronder veel werken voor piano. Schuberts muziek kenmerkt zich door mooie melodieën en veel sfeer en emotie.
Dat zal te horen zijn in de pianowerken die Juan Pedro in Oldeberkoop gaat uitvoeren. Hierbij krijgt de pianist de kans om al zijn virtuositeit te tonen. Kortom: een mooie gelegenheid om in de goede akoestiek van de Bonifatiuskerk een pianorecital van Juan Pedro García Oliva bij te wonen.

Kaartprijs: €15,- (jongeren tot 21 jaar €10,-) incl. programma en drankje. Voor scholieren zijn enkele gratis toegangskaarten beschikbaar. Reserveren via muziekopstapel@gmail.com 
FOTO: Foppe Schut

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.