Mosterd na de maaltijd!

Zondagmiddag 7 april staat er een bijzonder evenement op de agenda: Mosterd na de maaltijd in ’t Kiekhuus. Een unieke gelegenheid om te luisteren, te proeven en te leren over één van de meest veelzijdige en geliefde culinaire ingrediënten: mosterd.

De bezoekers worden uitgenodigd om zich te laten onderdompelen in de rijke geschiedenis van mosterd en de spreekwoordelijke betekenissen die ermee verbonden zijn. Van de oude gebruiken tot de moderne toepassingen, dit evenement biedt een smakelijke reis door de tijd.

Natuurlijk draait het bij Mosterd na de maaltijd niet alleen om luisteren en leren. Er valt ook volop te proeven! Faemke van Gastrovino Het Lekkerste Winkeltje Wolvega zal een verleidelijke mosterdproeverij verzorgen, waarbij bezoekers de kans krijgen om verschillende soorten mosterd te ontdekken en te genieten van de unieke smaken.

Maar dat is nog niet alles! Bezoekers worden aangemoedigd om zelf de handen uit de mouwen te steken en hun eigen mosterd te maken. Na afloop van Mosterd na de maaltijd zullen de bezoekers niet alleen weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt, maar zullen ze ook vol inspiratie en kennis huiswaarts keren.

Mosterd na de maaltijd vindt plaats om 13:30 en 15:15 uur in ’t Kiekhuus. De toegang bedraagt 4 euro per persoon en reserveren is verplicht via de website van het museum.
FOTO: Beeldende Zaken

Dit vind je misschien ook leuk...