Middeleeuwse Kermis in Appelscha

Op zondag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur is het weer zover! Dan komt op de Boerestreek in Appelscha een Middeleeuwse Kermis. 

Voor groot en klein, jong en oud is er van alles te beleven! Zo zijn er muziekgroepen, zoals Erik en Martijn, Voddemoêr, Altegaer en de leerlingen van Victoria Nair-Price. Ook zijn er straatacts, zoals een jongleur die met vuur speelt en kinderen kunnen meedoen met oud-Hollandse spelletjes, boogschieten en het uitproberen van oude muziekinstrumenten. Verder is er een tent waar optredens zijn van Theater Kwezel, Middeleeuws Poppentheater en nyckelharpa-spelers.

Behalve kermisattracties, zoals een met de hand aangedreven draaimolen, schommelschuitjes en een Kop van Jut, zijn er kramen met oude ambachten, zoals spinnen, weven en viltwerk. Overal branden vuurtjes en er lopen vreemde snuiters rond zoals heksen, een tovenaar, een waarzegster en een bedelaar. Ook het Vrijstatig Volkje speelt, nart en danst er weer lustig op los en zal iedereen uitnodigen om mee te doen met de Touwenknoop waarbij het publiek wordt gevraagd om die met gezamenlijk inzicht weer uit de knoop te krijgen.

Je mag verkleed komen, graag zelfs! Middeleeuws/fantasy verkleedkleding is ter plekke voor € 1.- per kledingstuk te huur. 

De toegang is gratis.

Voor meer informatie zie: www.vrijstaatdestellingen.nl of Facebook: www.facebook.com/VrijstaatDeStellingen

Dit vind je misschien ook leuk...