Lange midwinterwandeling door het Dwingelderveld

Jan Nijman, Nelleke van der Veen, Mariken Hornman en Theo Tan (foto: Nel van der Laan)

Op vrijdag 29 december houdt IVN Westerveld een lange midwinterwandeling door het noordoostelijke deel van Nationaal Park Dwingelderveld. Deze fikse wandeling van ongeveer 20 kilometer gaat voornamelijk over onverharde paden. Gestart wordt om 9.30 uur en tegen 16.00 uur zijn de wandelaars weer terug op het beginpunt. Er kan ook een kortere route van ongeveer 10 km worden gewandeld. Meer informatie over de route, startplek en aanmelden is te vinden op de website van IVN Westerveld. Honden mogen niet mee.

Het wandelteam van IVN Westerveld heeft een mooie, afwisselende wandeling uitgezet die voert door bos en hei, langs vennen en jeneverbessen. De wandelgidsen vertellen onderweg over natuur en landschap. Halverwege de wandeling staat een heerlijke vegetarische lunch voor de wandelaars klaar. Onderweg wordt ‘s ochtends en ’s middags even gestopt zodat elke wandelaar zelf meegebrachte koffie of thee kan nuttigen.

Wie voldoende conditie heeft voor een stevige wandeling, is van harte welkom om mee te lopen. Wie deze afstand wel erg ver vindt, kan ook de helft van de afstand doen. Hierbij wordt voor de lunch de eerste 5 kilometer gelopen en erna de tweede 5 kilometer. Beide wandelgroepen lunchen gezamenlijk. Bij aanmelding kan worden aangegeven of de volledige of de ingekorte wandeling gedaan wordt. De kosten bedragen € 17,50 voor IVN leden en € 20,- voor niet-leden; dit is inclusief de lunch. 

Jan Nijman, Nelleke van der Veen, Mariken Hornman en Theo Tan (foto: Nel van der Laan)

Dit vind je misschien ook leuk...