Kunstexpositie Buitencentrum Drents-Friese Wold

Vanaf 9 september is er in de mediatheek van Buitencentrum Drents-Friese Wold een expositie te zien van de schilder Christian Berends. De rode draad in deze tentoonstelling is de natuur om ons heen. De werken zijn met olieverf geschilderd op houten panelen en zijn representatief en herkenbaar. 

Fascinatie voor natuur
Als kind was Christian al gefascineerd door dieren. Hij zat soms uren in een boom, waar met geluk en veel geduld de vogels hem soms heel dichtbij naderden. Hier kon hij uren naar kijken.

Deze fascinatie is er nog steeds. Het gevoel verbonden te zijn met de natuur probeert hij vast te leggen in zijn schilderijen van landschappen en dieren.

De landschappen worden vaak op locaties zoals het Drents-Friese Wold geschilderd. Voor de dierenportretten maakt hij het liefst gebruik van zelfgemaakte foto’s. Zo kon hij zijn eigen waarnemingen en ervaringen meenemen naar het atelier.

Van wetenschapper tot kunstenaar

Christian Berends volgde een opleiding tot wetenschapper. Na eerst het MBO en HBO in laboratoriumonderwijs te hebben doorlopen in Emmen, verhuisde hij naar Utrecht om daar aan de universiteit scheikunde te studeren en later te promoveren in ontwikkelingsbiologie. Naast zijn studies was hij sinds zijn tienerjaren ook actief in de muziekwereld, voornamelijk als gitarist.

Na het promoveren bleek hij zich niet goed thuis te voelen als wetenschapper en stortte hij zich volledig op de muziek. Hierbij zoekend naar mogelijkheden om muziek en natuur te verbinden.

Uit de muziek vloeide voort dat hij ook ging schilderen en sinds 2 jaar is er eigenlijk geen dag voorbij gegaan, zonder het penseel ter hand te nemen. Zo verdween de muziek weer meer naar de achtergrond.

Lend me your underbelly

De artiestennaam waaronder de schilder werkt, Lend me your underbelly, is afkomstig uit de tijd dat hij een muzikantenbestaan leidde in Utrecht.

Nu hij verder gegaan is met schilderen en aan muziek maken eigenlijk veel minder toekomt, is hij toch deze naam blijven gebruiken. 

Informatie:

Adres: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

De expositie is tot 1 november dagelijks gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Na 1 november is het Buitencentrum open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

De schilderijen zijn te koop bij de kunstenaar.

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold of https://lendmeyourunderbelly.com/

Dit vind je misschien ook leuk...