Korte cursus over Duurzaamheid, natuur en milieu

IVN Westerveld organiseert een korte cursus over Duurzaamheid, natuur en milieu. Deze cursus van vier avonden – 10 en 26 oktober, 9 en 21 november- vindt plaats in de voormalige tuinbouwschool te Frederiksoord van 19.30 uur tot 22.00 uur.  Elke avond zullen twee sprekers een aspect van het cursusthema bespreken. De cursus kost incl. koffie/thee: € 30,- voor IVN leden en € 40,- voor niet leden. Voor meer informatie en aanmelden wordt verwezen naar de website, kijk bij activiteiten: www.ivn-westerveld.nl

Het programma 

Op dinsdagavond 10 oktober zijn Hans Dekker en Judith van den Berg de sprekers. Hans Dekker, ecoloog van de provincie Drenthe, vertelt over duurzaam natuurbeheer. Judith van den Berg vertelt over de voetafdruk en duurzamer leven. Zij is werkzaam bij Natuur- en Milieufederatie Drenthe als ontwikkelaar Mooi, Natuurlijk en Voedzaam Drenthe.
Donderdagavond 26 oktober spreekt Wilma Voortman van de kringloopwinkel Zwolle over recycling van allerlei materialen. Annemieke Hulser van het bedrijf Wolster te Havelte vertelt over haar bedrijf met duurzame kleding. 
Op de derde avond worden duurzaam bouwen en energiebesparende maatregelen behandeld. Bert Strijtveen is nauw betrokken bij de wijk Olstergaard: de woonwijk van de toekomst. Energiecoach Paul Tienkamp is de tweede spreker van deze avond.

Afsluitend vertelt op 21 november boer Sil over zijn bedrijf en zijn visie over de verbouw van voedsel en Vereniging Meten=weten sluit de cursus af over hun onderzoek en de impact van het gebruik van middelen door landbouw en particulieren.   

Dit vind je misschien ook leuk...