Kinderdoemiddag Boswachterslab

Op woensdag 3 januari organiseert Staatsbosbeheer een kinderdoemiddag in het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold. 
Deze middag ga je met natuurlijk materiaal aan de slag. Tijdens een korte boswandeling  onder leiding van een natuurgids ga je spulletjes verzamelen om zelf in het Boswachterslab je eigen vogelvoermobiel te knutselen. De activiteit is geschikt voor kinderen van 5-12 jaar. De jongsten tot 8 jaar moeten hierbij wel geholpen worden door een volwassene.

Je mobiel is een ware traktatie voor de vogels. In de winter kunnen deze gevederde vriendjes wel wat extra’s gebruiken. Zeker als het ’s nachts vriest, moeten vogels de hele dag hard werken om voldoende voedsel te vinden. Dat hebben ze nodig om voldoende energie te hebben om warm te blijven. Dus als we ze een handje helpen, zullen ze heel dankbaar zijn. 

Uiteraard mag je je eigengemaakte knutselwerk mee naar huis nemen en daar een mooi plekje geven in de tuin. In het Buitencentrum zijn ook diverse artikelen te koop om de vogels te helpen, zoals speciale vogelpindakaas en diverse soorten voer. Maar ook nestkastjes die als je ze nu al ophangt, als schuilplek kunnen dienen.

Informatie in het kort:
Datum: woensdag 3 januari
Tijd: 13.30-15.00 uur
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten: €5,00 per kind (5-12 jaar) (Tot 8 jaar begeleiding door volwassene verplicht)
Aanmelden noodzakelijk: https://www.staatsbosbeheer.nl/boswachterslabdrentsfriesewold

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold  of www.facebook.com/staatsbosbeheerdrentsfriesewold

Dit vind je misschien ook leuk...