Kabouterpaasfeest in het Drents-Friese Wold

Op maandag 1 april is er een Paasfeest op het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Kinderen kunnen met de Paashaas eitjes zoeken en deelnemen aan verschillende activiteiten. Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer, waarbij je een tijdslot kunt kiezen. Op deze manier wordt voorkomen dat het te druk wordt en kunnen alle kinderen genieten van het feest.

Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in het nationaal park Drents-Friese Wold kunnen kleuters het Kabouterpad volgen, waarbij ze gekleurde paaltjes volgen en kabouteropdrachten uitvoeren. In de lente draait alles om nieuw leven en genieten van de natuur. Op Paasmaandag is het extra gezellig met de Paashaas, eieren zoeken, knutselen, luisteren naar de vertelkabouter en genieten van muziek. Na afloop ontvangen de kinderen zonnebloemzaadjes om thuis te kweken, aangeboden door Ecostyle uit Oosterwolde.

Voor deelname aan het Kabouterfeest moet €7,50 per kind worden betaald en (groot)ouders hoeven niet te betalen. Dit bedrag is inclusief een tasje, een kaboutermuts, een stempelkaart en toegang tot alle activiteiten. Om te weten hoeveel eieren de Paashaas moet kopen, is reserveren verplicht via de website. Je kunt een starttijd kiezen tussen 10.30 en 14.30 uur.

In de winkel van Buitencentrum is het lente met nieuwe spulletjes voor huis en tuin, souvenirs, boeken, nestkastjes en streekproducten. Vanaf 1 april is het Buitencentrum elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie over het Buitencentrum en het Nationaal Park Drents-Friese Wold, kijk op de website.

FOTO: Dario Gargiulo – Dario & Misja Photography

Informatie in het kort:
Datum: maandag 1 april 2024
Tijd: 10:30-14:30 uur (tijdslot reserveren noodzakelijk)
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, Appelscha
Kosten: €7,50 per kind (3-7 jaar)/volwassenen gratis
Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/kabouterpaddfw

Dit vind je misschien ook leuk...