Iconen van het platteland

Op zaterdag 20 mei a.s. organiseren het Fries Landbouwmuseum en de Boerderijenstichting Fryslân een fietstocht met gids langs boerderijen in en rondom de oude Middelzee. Deze fietstocht wordt georganiseerd in het kader van de reizende buitententoonstelling ‘Iconen van het platteland’ van het Boerderijenfonds die van 18 mei t/m 14 juni op het terrein van het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden staat.

In de expositie ‘Iconen van het platteland’ komt de historische waarde van boerderijen en hun rol in het landschap aan de orde. De expositie wijst op de kansen die herbestemming van boerderijen biedt voor het versterken van de leefbaarheid van het platteland. Geen nostalgie, maar de blik gericht op de toekomst met oog voor de geschiedenis.
Klik hier voor meer informatie over deze buitenexpositie.

Fietstocht langs Friese boerderij types op 20 meiOp zaterdag 20 mei organiseert Boerderijenstichting Fryslân in samenwerking met het Fries Landbouwmuseum een fietstocht langs de Friese boerderij-types. De dag start om 9:30 uur met een bezoek aan de expositie bij het Fries Landbouwmuseum waar een gids het verhaal van de Friese boerderijen en het Friese landschap vertelt.

Na de koffie met wat lekkers begint de fietstocht die u langs verschillende types boerderijen en oude dorpen voert. Omstreeks 15:30 is de fietstocht afgelopen.

Datum: zaterdag 20 mei
Tijdstip: 9:30 uur
Prijs: € 11,50, dit is inclusief entree museum, koffie, inleiding en lunch
Afstand: ca. 40 km.
Aantal pers. max. 50 personen

Reserveer nu want vol is vol!!

Kijk hier voor meer informatie over de fietstocht.

Dit vind je misschien ook leuk...