Hoe bijzonder is een doodgewone sloot?

Foto: Rian Hoogma

Kom naar IVN Slootjesdag op 11 juni 2023 in Ossenzijl 

De IVN Slootjesdagen komen er weer aan! Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen samen met (groot)ouders op ontdekkingsreis. Zondag 11 juni 2023 staan IVN-natuurgidsen in Ossenzijl voor hen klaar met schepnet, zoekkaart en loep om het leven in en rondom een doodgewone sloot te onderzoeken. Ook dit jaar doet IVN afdeling Noordwest-Overijssel mee met deze landelijke Slootjesdagen. 

Met de Slootjesdagen wil IVN Natuureducatie het waterbewustzijn vergroten. De in een sloot aanwezige waterdiertjes en planten geven aan hoe gezond het water is. Vorig jaar werden in Ossenzijl bootsmannetjes, schrijvertjes, schaatsenrijders, poelslakken, kokerjuffers en een grote spinnende watertor gesignaleerd. Deze waterdieren zijn een indicatie voor een gezonde sloot. 

Slootjesdag in Noordwest Overijssel komt mede tot stand dankzij de samenwerking met onze partner Staatsbosbeheer en vindt plaats op het terrein van Buitencentrum Ossenzijl van Staatsbosbeheer (Hoogeweg 27 8376 EM Ossenzijl). 

Wil je samen met je (klein-) kind meedoen? Dan ben je op 11 juni van harte welkom tussen 12:00 en 16:00 uur.  

Meer informatie kijk op: https://www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel/natuuractiviteiten/hoe-bijzonder-is-een-doodgewone-sloot/

Wanneer: zondag 11 juni 2023 tussen 12:00 en 16:00 uur 

Waar: Parkeerplaats Buitencentrum Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl 

Deelname: gratis 

Dit vind je misschien ook leuk...